Lubelskie na talerzu - czytaj nasz serwis poświęcony kulinariom
Przepis na filet Mignon
Składniki:
polędwica wołowa
szpinak ( najlepiej świeży)
czosnek
słodka śmietana
ziemniaki gotowane
krem balsamino
sól, pieprz
masło
olej
Sposób przygotowania:
Świeży szpinak myjemy, rozdrabniamy dodajemy czosnek, śmietanę, doprawiamy do smaku pieprzem i solą dusimy.
Cebulki podgrzewamy w kremie balsamino. Ziemniaki obsmażamy. Plastry polędwicy wołowej grillujemy a następnie lekko solimy.
Mięso układamy na gorącym szpinaku, dodajemy zrumienione ziemniaki, cebulki balsamico całość dania dekorujemy gałązkami świeżego tymianku
Lody kawowe z kajmakiem
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?