Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Przepis na filet Mignon, z cyklu Lubelskie na talerzu

DS
Przepis na filet Mignon, z cyklu Lubelskie na talerzu
Przepis na filet Mignon, z cyklu Lubelskie na talerzu Old Pub
Tym razem w ramach cyklu "Lubelskie na talerzu" odwiedziliśmy restaurację Old Pub mieszczącą się na ul. Grodzkiej w Lublinie.

Lubelskie na talerzu - czytaj nasz serwis poświęcony kulinariom

Przepis na filet Mignon

Składniki:
polędwica wołowa
szpinak ( najlepiej świeży)
czosnek
słodka śmietana
ziemniaki gotowane
krem balsamino
sól, pieprz
masło
olej

Sposób przygotowania:

Świeży szpinak myjemy, rozdrabniamy dodajemy czosnek, śmietanę, doprawiamy do smaku pieprzem i solą dusimy.

Cebulki podgrzewamy w kremie balsamino. Ziemniaki obsmażamy. Plastry polędwicy wołowej grillujemy a następnie lekko solimy.

Mięso układamy na gorącym szpinaku, dodajemy zrumienione ziemniaki, cebulki balsamico całość dania dekorujemy gałązkami świeżego tymianku

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Lody kawowe z kajmakiem

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na lublin.naszemiasto.pl Nasze Miasto