MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
4 z 18
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem



Svickova na smetane – wołowina ze śmietaną

Svickowa, czyli polędwica wołowa, to klasyka czeskiej kuchni. Mięso najpierw naciera się przyprawami i smaży, a potem dusi z warzywami (selerem, cebulą, marchewką, pietruszką). Sok z warzyw z hojnym dodatkiem śmietany tworzy sos.

Svickowa podawana jest z knedlikami, cytryną, żurawiną i odrobiną bitej śmietany.

Czego spróbować na wakacjach w Czechach? 17 najpyszniejszych dań, słodkości, piw i innych trunków, które uprzyjemnią wam wypoczynek

Zobacz również

Brutalne morderstwo w trakcie wyborów. Zginął 35-letni kandydat

Brutalne morderstwo w trakcie wyborów. Zginął 35-letni kandydat

To było nowe oblicze festiwalu w Opolu. Apetyty nie zostały jednak zaspokojone

GORĄCY TEMAT
To było nowe oblicze festiwalu w Opolu. Apetyty nie zostały jednak zaspokojone

Polecamy

Pierwsza gra planszowa Cyberpunk 2077 już jest! Gratka dla fanów gry

Pierwsza gra planszowa Cyberpunk 2077 już jest! Gratka dla fanów gry

Uczniowie pojadą na wycieczki szkolne za darmo! Startuje nowy program

Uczniowie pojadą na wycieczki szkolne za darmo! Startuje nowy program

5 powodów, przez które nie możesz zrobić kupy w czasie podróży

5 powodów, przez które nie możesz zrobić kupy w czasie podróży