MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
6 z 10
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Kania jest grzybem, który można różnie stosować w kuchni....
fot. Mariusz Kapala/archiwum PolskaPress/Gazeta Lubuska

Jak zbierać grzyby? Zobacz, które gatunki łatwo pomylić. Niektóre są łudząco podobne do kurek i borowików

Czubajka kania

Kania jest grzybem, który można różnie stosować w kuchni. Najczęściej przygotowuje się kotlety z kani przypominające z schabowe. Kania może być pomylona z muchomorem plamistym i trującymi czubajeczkami. Dla pewności powinno zbierać się rozwinięte grzyby o pełnych kapeluszach i grubych trzonkach.

Zobacz również

W piątek sąd ma podjąć ważną decyzję w sprawie Waldemara Bonkowskiego

NOWE
W piątek sąd ma podjąć ważną decyzję w sprawie Waldemara Bonkowskiego

Ukrywał się przed wymiarem sprawiedliwości. Zatrzymali go policjanci z Torunia

NOWE
Ukrywał się przed wymiarem sprawiedliwości. Zatrzymali go policjanci z Torunia

Polecamy

Prezydent Zamościa o elektrycznych autobusach: „To tylko tak fajnie wygląda”

Prezydent Zamościa o elektrycznych autobusach: „To tylko tak fajnie wygląda”

Zamojskie Dni Folkloru odbędą się w najbliższą niedzielę

Zamojskie Dni Folkloru odbędą się w najbliższą niedzielę

Jaki strój kąpielowy wybrać dla siebie i dziecka? Te kolory doradzają strażacy

Jaki strój kąpielowy wybrać dla siebie i dziecka? Te kolory doradzają strażacy