Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Nagrody rozdane! Znamy zwycięzców największego w Polsce plebiscytu branży gastronomicznej Mistrzowie Smaku. Zobacz zdjęcia i wideo

Adrianna Romanek
Adrianna Romanek
Restauracje, kucharze, kelnerzy oraz menadżerowie branży gastronomicznej z województwa lubelskiego zostali docenieni za swój biznesowy sukces. Laureatów wybrali klienci, dla których zawsze najważniejszy jest smak oraz miła obsługa.

Po pandemicznej przerwie powrócił największy w Polsce plebiscyt branży gastronomicznej Mistrzowie Smaku. W piątek (9 września) w Centrum Spotkania Kultur w Lublinie rozdano nagrody dla tych, którzy stoją za sukcesem swojej branży w naszym regionie.

- Plebiscyt Mistrzowie Smaku to czas, aby przede wszystkim docenić państwa ciężką pracę i wkład, jaki wnosicie w rozwój gastronomiczny naszego województwa. W trakcie pandemii właściciele oraz pracownicy restauracji przeżywali bardzo trudne chwile, zmagali się zarówno z problemami ekonomicznymi, jak i ludzkimi. Właśnie dlatego dzisiejsze wydarzenie jest doskonałą okazją do pogratulowania wszystkim nagrodzonym doskonałego wyjścia z tego problemu. Życzę państwu dalszego rozwoju, odwagi oraz tego by jedyną przeszkodą na waszej drodze była wyobraźnia, ponieważ tylko niebo jest naszym limitem – podkreślał Tomasz Nieśpiał, zastępca redaktora naczelnego Kuriera Lubelskiego.

Nagrody zostały wręczone w czterech kategoriach tematycznych. Wyróżniono znakomite restauracje, najlepszych kucharzy, kelnerów i barmanów oraz menadżerów gastronomii. Najlepiej ocenioną restauracją w województwie lubelskim okazała się Pizzeria&Restauracja Bordo z Włodawy, drugie miejsce zajęła Figa z Makiem z Zamościa, natomiast trzecie miejsce powędrowało do restauracji Calvados z Lublina.

- Czuję się bardzo szczęśliwa, że goście, którzy odwiedzają moją restaurację, tak pozytywnie ocenili nas w rankingu Mistrzowie Smaku. Jesteśmy otwarci na co dzień, jednak nasze miejsce zajmuje się głównie przyjęciami okolicznościowymi. Nasz sukces to zasługa całej załogi, którą traktuje jak własną rodzinę. Dodatkowo współpracuje z regionalnymi dostawcami, którzy przede wszystkim stawiają na jakość produktów. To właśnie te czynniki przyczyniają się do tego, że ludzie chcą do nas wracać - mówi Bogumiła Staniszewska, właścicielka nagrodzonej restauracji Calvados z Lublina.

Zwycięzcy z naszego województwa, jak i z całej Polski odbiorą statuetki także podczas Międzynarodowych Targów Poznańskich trwających od 26 do 28 września.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Pasztet z białej fasoli

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na lukow.naszemiasto.pl Nasze Miasto