6 z 9
Poprzednie
Następne
TOP 7 blogów wege, które trzeba znać. Dzięki tym blogerom uzależnisz się od tofu
Jadłonomia
Jadłonomia to blog Marty Dymek, który w 2013 roku otrzymał wyróżnienie Kulinarnego Bloga Roku. Od tego czasu Marta wydała trzy książki, a każda z nich miała liczne dodruki. Pierwsza, „Kuchnia roślinna. 100 przepisów nie tylko dla wegan”, pokazuje, jak wydobyć pełnię smaku ze znanych bulw, warzyw korzeniowych i kasz. Druga publikacja, „Nowa Jadłonomia. Roślinne przepisy z całego świata”, poświęcona była egzotycznym produktom i przygotowywaniu ich w domowym zaciszu. Trzecia książka, „Jadłonomia po polsku”, dotyczyła tradycyjnych posiłków znanych z kuchni polskiej. Przepisy z jej bloga stały się dla wielu osób powodem do eksperymentowania z nieznanymi dotąd smakami lub pomijanymi częściami warzyw.