MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
7 z 14
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Kiełkujące warzywa to skarbnica witamin i innych cennych...
fot. tookapic/pixabay.com

Tym możesz się zatruć! Zobacz najbardziej niebezpieczne produkty. To one najczęściej powodują zatrucia pokarmowe, a także ich powikłania

Kiełki jako źródło zatruć pokarmowych

Kiełkujące warzywa to skarbnica witamin i innych cennych związków, ale produkt ten należy do najbardziej nietrwałych – właściwie powinno się spożywać je w ciągu 2-3 dni od otrzymania. Trudno zadbać o to, kupując ten produkt w sklepie. Dlatego zawartość opakowania należy dokładnie obejrzeć i zużyć w całości najlepiej tego samego dnia.

W razie wątpliwości kiełki warto poddać obróbce kulinarnej, np. dodając do dania przyrządzanego na patelni. A najbezpieczniej hodować je w odpowiednich warunkach w domu.

Zobacz również

IV LIGA. W Jawiszowicach, po pokonaniu Niwy, wystrzeliły korki od szampanów. ZDJĘCIA

IV LIGA. W Jawiszowicach, po pokonaniu Niwy, wystrzeliły korki od szampanów. ZDJĘCIA

IV LIGA. W Jawiszowicach, po pokonaniu Niwy, wystrzeliły korki od szampanów. ZDJĘCIA

IV LIGA. W Jawiszowicach, po pokonaniu Niwy, wystrzeliły korki od szampanów. ZDJĘCIA

Polecamy

Awaria systemu w Ryanair! Opóźnione loty w całej Polsce

Awaria systemu w Ryanair! Opóźnione loty w całej Polsce

W Hrubieszowie powitają wakacje z „Budką Suflera”. Impreza odbędzie się w sobotę

W Hrubieszowie powitają wakacje z „Budką Suflera”. Impreza odbędzie się w sobotę

Schody zamojskiego Ratusza będą wyremontowane. Po raz kolejny

Schody zamojskiego Ratusza będą wyremontowane. Po raz kolejny