MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
1 z 10
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Niektóre bakterie występujące w żywności mogą być...
fot. pixabay.com

Zagrożenia w żywności. Jakie bakterie mogą występować w popularnych produktach spożywczych?

Zagrożenia w żywności. Jakie bakterie mogą występować w popularnych produktach spożywczych?

Niektóre bakterie występujące w żywności mogą być potencjalne groźne dla zdrowia, a nawet życia człowieka. Wbrew pozorom i powszechnym mitom mogą być one obecne nie tylko w produktach kupowanych od właścicieli małych gospodarstw rolnych, ale także w jajkach, mięsie i mleku, które dostępne są w supermarketach. Za rozwój części bakterii w żywności odpowiadamy sami m.in. przez niewłaściwe przechowywanie żywności. Sprawdź, jakie bakterie mogą występować w popularnych produktach spożywczych!

Zobacz również

Przegląd tygodnia od 12.05 w Szczekocinach

NOWE
Przegląd tygodnia od 12.05 w Szczekocinach

Przegląd tygodnia od 12.05 w Łebie

NOWE
Przegląd tygodnia od 12.05 w Łebie

Polecamy

Dzieci weszły na posesję sąsiada i wypuściły owczarki. 11-latek dotkliwie pogryziony

Dzieci weszły na posesję sąsiada i wypuściły owczarki. 11-latek dotkliwie pogryziony

Łukasz Sagan pobiegnie w Grecji. Do pokonania dystans 166 kilometrów

Łukasz Sagan pobiegnie w Grecji. Do pokonania dystans 166 kilometrów

Jeden „bilet” do jednej sprawy. W zamojskim magistracie pojawi się kolejkomat

Jeden „bilet” do jednej sprawy. W zamojskim magistracie pojawi się kolejkomat